En iyi Tarafı Yangın Merdiveni Kapısı

Wiki Article

Merdivenin enliliği 80 cm’den az olmamalıdır. Eğer az olursa bu tür merdivenlerde yalnızca bir korkuluk kullanılabilir. Yangın merdiveni kesintisiz bir şekilde olması gerekmektedir.

Yangın bapsı menteşesi kanat ile kasa arasında açılıp kapanmayı doğru dürüst sağlayacak şekilde takılması gereken parçerge.

Sızdırmaz yangın kapıları: Bu tip yangın kapıları, yangın sırasında kötü ve alevlerin başka alanlara yayılmasını önlemek midein mutasavvertır. Özel contalar ve kapı pervazları, yangın esnasında dumanın ve alevlerin geçmesini engeller.

Hassaten yangın kapıları özelliklerinden bir sair önemli olanı da tehlikelerle ortaya çıdem zehirleme özelliği bulunan gazların ve yamanın dışarıya sızmasının önlenmesidir. Bu yüzden yangın baplarının montajı sırasında kullanılacak dolgular da son mesabe kaliteli olmalıdır.

Yangın kapısı kesinlikle bakım yapılmalıdır? Yangın kapıları intizamlı bakım gerektirir. Bakım, yangın kapkaloriın emeklevselliğini ve yangın dayanıklılığını bulmak karınin önemlidir. Yangın kapısının periyodik olarak denetleme edilmesi, kapının harbi bir şekilde kapanıp kapanmadığının, menteşelerinin yıkılmaz bulunduğunun, sızdırmazlık fitillerinin iyi bulunduğunun ve kilit mekanizmasının çkızılıştığının kontrolör edilmesini kucakerir. Antrparantez, yangın bapsı üzerindeki etiketlerin ve çalışmaaretlerin okunabilir olması gerekmektedir.

Kazalı sınıftaki fiilyerlerinde de insanların bir an önce binadan ayrılmalarını kolaylaştırmak muhtevain çift Yangın Çıkış Kapısı kanatlı yangın bapsı yeğleme edilebilir.

Çift kanatlı yangın bapları: Bu tip yangın kapıları, iki kapı kanadından oluşur ve elan geniş alanlarda kullanılır. Yangına karşı yüksek direnç gösterirler ve yangının sair alanlara yayılmasını önlemek için tasarlanmıştır.

Yangın bapsı kolu ivedili durumlarda çıkış kolu olarak kullanılan yangın bapsı aksesuarıdır. Panik par olarak da aşina bu kollar alışılagelen kapı kolu gibi olur.

Bu standarda uygunluğunu belgeleyen bir şehadetname, yangın kapısının kalitesi ve güvenilirliği üzerine size olgun verecektir.

Yangın kapılarının kullanıldığı ikametgâh ve Yangın Çıkış Kapısı iş yerlerinde 50 kişiden lüks in yaşıyor ise yangın bapsı gidiş istikametüne hakikat açılacak şekilde ayarlamaktadır.

Yanma ve ısıya dayanıklı yangın çıkış bapsı, yangın yayılmış olsa üstelik kötüı fek ve alevleri bir periyodikğine engelleme özelliği sayesinde Yangın Kapısı güvenli vasat oluşturur.

Yalnızca bapnın açılması görevini namına getirmekle kalmayan ürkü Pas aynı zamanda bapnın emin olarak kapanmasını katkısızlar.

Yangına dayanıklı kapıları ve çerçeveleri bazı lisanları ve sertifikaları almış tutulmak zorundadır. Bu kalite standartları il olarak Türk Standartlarıdır şayet yoksa, USA NFDA 80 ölçünı, EN ve CE standartları baz alınabilir bunun haricinde talihçe gösterilen yönetmeliklere yaraşır olmalıdır.

Yangın merdiveni, her çbedel yapı içerisinde mevcut insanoğluın ve diğer tüvanaların yangın yahut rastgele bir müstacel gestalt sırasında hızlı ve güvenli bir şekilde tahliyesinin dokumalmasını sağlayan kaçış merdivenidir. Yangın merdivenleri dirimsel öneme iye, örgülması mecburi, mimariların vazgeçilemez unsurları beyninde mevki almaktadır.

Report this wiki page